Tryckning av brunnar

Vi underhåller och genomför tryckning av din brunn

Har du en egen dricksvattenbrunn?

Det krävs ett visst underhåll för att din dricksvattenbrunn ska fungera. Om vattnet börjar sina kan det vara dags för en tryckning av brunnen. 

Tryckning av dricksvattenbrunnar är en väl beprövad metod som ser till att öka vattenmängden i brunnen. Länge var sprängning den enda metoden som användes för att öka tillrinningen av vatten i bergsborrade brunnar, men numera utförs tryckningen med högtrycksspolning.

 

tryckning av brunnar värendsmijö

Så går en tryckning till

Tryckning av dricksvattenbrunnar görs genom att i intervaller skapa ett extremt högt tryck i berget. Genom att placera en tryckmanschett på ett visst djup och sedan trycka in vatten under manschetten, skapar man ett tryck för att få en kommunikation mellan brunnshålet och det kringliggande berget. På så sätt vidgas berget och de sprickor som finns.

När tryckningen är klar vill berget återgå till sitt ursprungliga läge. Det kan man se genom att det insprutade vattnet tränger upp ur brunnshålet. Men tack vare förändringar i bergets naturliga spänningar kommer en del av tryckningseffekten att finnas kvar. Detta visar sig genom en ökad tillströmning av vatten i brunnen.

Beställ rengöring av din dricksvattenbrunn

Med tiden samlas det en del smuts på väggarna i din dricksvattenbrunn. En spolning av brunnen och en återfyllning av färskt dricksvatten både förbättrar och gör att dricksvattnet behåller en god kvalité.

Hur ofta du ska beställa spolning och tryckning av din dricksvattenbrunn är svårt att svara på. Det är flera faktorer som spelar in, bland annat brunnens placering, ålder och så vidare. Kontakta oss gärna om du är osäker på hur din brunn mår. Vi kan hjälpa dig att avgöra när det är dags att underhålla din brunn. Vår kunskap och erfarenhet står till ditt förfogande.

Vi finns tillgängliga för tryckning av din brunn

Om du har en brunn kopplat till din fastighet är det viktigt att du underhåller denna. Skulle vattnet sina så kan vi hjälpa till att genomföra en tryckning av brunnen. Våra fordon finns i följande orter med omnejd:

Alvesta, Bromölla, Emmaboda, Hässleholm, Karlshamn, Karlskrona, Kristianstad, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Olofström, Osby, Ronneby, Sölvesborg, Tingsryd, Värnamo, Växjö, Älmhult, Örkelljunga, Östra Göinge

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?

Vi finns nära dig

Vi finns lokalt nära dig i Kronoberg, Blekinge & Norra Skåne.

Professionell service

Vår personal löser alla avloppsrelaterade problem med senaste tekniken.

ROT-avdrag

De flesta av våra tjänster är berättigade till ROT-avdrag.

Miljövänlig avloppsspolning

Vi värnar om miljön genom avtal med strategiska partners.

Ring oss på: 0470-78 88 48 eller 0455-25 251

Du är kanske också intresserad av:

Entreprenad

Vattenleverans

Relining