Vi hjälper till att suga upp torrt material utfrån behov

Torrsugning

Torrsugning och grävsugning är en tjänst som efterfrågas allt mer och innebär att vi med ett specialbyggt fordon kan suga olika typer av torrt material så som löv, grus, sten, aska, flis, sågspån, isolering och mycket mer.

Vad är torrsugning?

Tekniken är effektiv och används med fördel i trånga utrymmen, där enda alternativet är manuell handschaktning. Utöver att suga kan torrsugen även blåsa makadam och sten till exempelvis husgrunder eller utrymmen såsom tak eller övriga höjder.

Fördelar med torrsugning och grävsugning

Torrsugen är utrustad med en kraftig kompressor vilket gör att den med hög effekt kan suga upp olika mängder av material. I princip allt torrt material som ryms i 6 tumsslangar (15,24 cm i diameter) kan sugas.

En annan fördel med torrsugen är att den kommer åt på platser där det inte går att använda en grävmaskin eller liknande. Vi kan alltså exempelvis förflytta material från husgrunder och trånga vindsutrymmen. Metoden grävsugning är effektiv på ytor i mark där det finns mycket ledningar. Denna metod skonar ledningar och kablage för att gå sönder.

Blåsning av makadam och singel

Torrsugen har även har en blåsningsfunktion, vilket innebär att vi på ett effektivt sätt även kan blåsa in singel och makadam i utrymmen där det är som mest trångt och vanligtvis svårt att komma åt.

Vi har den senaste tiden hjälpt några av Växjös största byggföretag att blåsa in singel vid nyproduktion av bostadsrätter.

Har du något annat material som du vill förflytta eller suga ut? Kontakta oss gärna för rådgivning och konsultation.

Vi tar hand om uppsugit material

Efter utförd torr- eller grävsugning så tar vi med oss det uppsugna materialet och transporterar det till korrekt avfallsanläggning för omhändertagande och distribution.
Vill du som kund av någon anledning behålla materialet kan vi tippa det på angiven plats.

0
Läckande ventilation – ett onödigt vanligt problem

Behov av torrsugning?
Vi har lösningen

Om du har material som behöver förflyttas eller sugas ut så finns vår personal redo att hjälpa till med våra torrsugningsfordon. Kontakta oss gärna för en konsultation!

Vårt geografiska område innefattar följande orter med omnejd:

Alvesta, Bromölla, Emmaboda, Hässleholm, Karlshamn, Karlskrona, Kristianstad, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Olofström, Osby, Ronneby, Sölvesborg, Tingsryd, Värnamo, Växjö, Älmhult, Örkelljunga, Östra Göinge

Värends Miljö - Kontakt

Våra kunder

Boka

Vi hör av oss så fort vi kan. Vi på Värends Miljö har fordon med modernaste utrustning för avloppsspolning i hela Kronoberg, Blekinge och norra Skåne. När det är stopp i avloppet eller man vill förebygga framtida avloppsproblem så finns vi här.

Andra tjänster vi erbjuder

Avloppsspolning

Slamsugning

Betongpumpning

Cookies.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.