Vi hjälper till att suga upp torrt material

Torrsugning

Torrsugning och grävsugning är en tjänst hos oss som efterfrågas allt mer och innebär att vi med ett specialbyggt fordon kan suga olika typer av torrt material så som löv, grus, sten, aska, flis, sågspån, isolering och mycket mer.

Hur fungerar torrsugning?

Tjänsten torrsugning är en specialiserad rengöringsmetod där vi tar bort olika typer av material och smuts från ställen där det många gånger inte räcker med vanlig rengöring. Tekniken är effektiv och används med fördel i trånga utrymmen, där enda alternativet är manuell handschaktning. Under processen skapas ett vakuum som suger upp och ser till att avlägsna material och partiklar. Allt sker utan att använda sig av vatten, vilket gör att metoden lämpar sig bra för ställen där vatten inte bör användas som exempelvis vid känsliga elektroniksystem. Utöver att suga kan torrsugen även blåsa makadam och sten till exempelvis husgrunder eller utrymmen såsom tak eller övriga höjder.

Finns det fördelar med torrsugning och grävsugning?

Det finns flera fördelar med att använda metoderna i olika situationer. Här kommer några av de främsta fördelarna:
  1. Torrsugen är utrustad med en kraftig kompressor vilket gör att den med hög effekt kan suga upp olika mängder av material. I princip allt torrt material som ryms i 6 tumsslangar (15,24 cm i diameter) kan sugas.
  2. Tack vare att man inte använder vatten vid torrsugning behöver man inte vänta på torkning. Detta gör det till en väldigt snabb och effektivt rengöringsmetod.
  3. En annan fördel med torrsugen är att den kommer åt på platser där det inte går att använda en grävmaskin eller liknande. Vi kan alltså exempelvis förflytta material från husgrunder och trånga vindsutrymmen.
  4. Metoden för torr- och grävsug är även effektiv på ytor i mark där det finns mycket ledningar. Denna metod skonar ledningar och kablage för att gå sönder.

Vi tar hand om uppsamlat material

Efter utförd gräv- eller torrsugning så tar vi med oss det uppsugna materialet och transporterar det till korrekt avfallsanläggning för omhändertagande och distribution. Vi strävar alltid efter att vara så miljövänliga som möjligt i våra processer. Skulle det vara så att du som kund vill behålla materialet av någon anledning, kan vi självklart tippa avfallet på angiven plats.

Blåsning av makadam och singel

Blåsning av makadam och singel med hjälp av torrsugning, är en väldigt effektiv metod för att distribuera dessa material jämnt och precist. Genom att använda oss av en kraftfull torrsugningsmaskin kan vi enkelt skapa en kraftig luftström som i sin tur transporterar makadam och singel till önskad plats utan att använda oss av manuell hantering eller tunga maskiner. Att använda sig av den här metoden är väldigt tidseffektivt. Den gör det möjligt för oss att sprida makadam och singel snabbt och noggrant.

Vi har den senaste tiden hjälpt några av Växjös största byggföretag att blåsa in singel vid nyproduktion av bostadsrätter.
Har du något annat material som du vill förflytta eller suga ut? Kontakta oss gärna för rådgivning och konsultation.
Läckande ventilation – ett onödigt vanligt problem
0

I behov av torrsugning?

Om du har material som behöver förflyttas eller sugas ut så finns vår personal redo att hjälpa till med våra torrsugningsfordon. Kontakta oss gärna för en konsultation!
Vårt geografiska område innefattar följande orter med omnejd:
Alvesta, Bromölla, Emmaboda, Hässleholm, Karlshamn, Karlskrona, Kristianstad, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Olofström, Osby, Ronneby, Sölvesborg, Tingsryd, Värnamo, Växjö, Älmhult, Örkelljunga, Östra Göinge.

Våra kunder

Boka

Vi hör av oss så fort vi kan. Vi på Värends Miljö har fordon med modernaste utrustning för avloppsspolning i hela Kronoberg, Blekinge och norra Skåne. När det är stopp i avloppet eller man vill förebygga framtida avloppsproblem så finns vi här.

Andra tjänster vi erbjuder

Avloppsspolning

Slamsugning

Betongpumpning

Cookies.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.