Vi underhåller och genomför tryckning av din brunn

Tryckprovning av brunnar

Det krävs ett visst underhåll för att din dricksvattenbrunn ska fungera. Om vattnet börjar sina kan det vara dags för en tryckning av brunnen.

Har du en egen dricksvattenbrunn?

Tryckning av dricksvattenbrunnar är en väl beprövad metod som ser till att öka vattenmängden i brunnen. Länge var sprängning den enda metoden som användes för att öka tillrinningen av vatten i bergsborrade brunnar, men numera utförs tryckningen med högtrycksspolning.

Så går en tryckning till

Tryckning av dricksvattenbrunnar görs genom att i intervaller skapa ett extremt högt tryck i berget. Genom att placera en tryckmanschett på ett visst djup och sedan trycka in vatten under manschetten, skapar man ett tryck för att få en kommunikation mellan brunnshålet och det kringliggande berget. På så sätt vidgas berget och de sprickor som finns.

När tryckningen är klar vill berget återgå till sitt ursprungliga läge. Det kan man se genom att det insprutade vattnet tränger upp ur brunnshålet. Men tack vare förändringar i bergets naturliga spänningar kommer en del av tryckningseffekten att finnas kvar. Detta visar sig genom en ökad tillströmning av vatten i brunnen.

Beställ rengöring av din dricksvattenbrunn

Med tiden samlas det en del smuts på väggarna i din dricksvattenbrunn. En spolning av brunnen och en återfyllning av färskt dricksvatten både förbättrar och gör att dricksvattnet behåller en god kvalité.

Hur ofta du ska beställa spolning och tryckning av din dricksvattenbrunn är svårt att svara på. Det är flera faktorer som spelar in, bland annat brunnens placering, ålder och så vidare. Kontakta oss gärna om du är osäker på hur din brunn mår. Vi kan hjälpa dig att avgöra när det är dags att underhålla din brunn. Vår kunskap och erfarenhet står till ditt förfogande.

Läckande ventilation – ett onödigt vanligt problem
0
Läckande ventilation – ett onödigt vanligt problem
0
Dricksvattenbrunn - Värends Miljö

Vi finns tillgängliga för tryckning av din brunn

Om du har en brunn kopplat till din fastighet är det viktigt att du underhåller denna. Skulle vattnet sina så kan vi hjälpa till att genomföra en tryckning av brunnen. Våra fordon finns i följande orter med omnejd:

Alvesta, Bromölla, Emmaboda, Hässleholm, Karlshamn, Karlskrona, Kristianstad, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Olofström, Osby, Ronneby, Sölvesborg, Tingsryd, Värnamo, Växjö, Älmhult, Örkelljunga, Östra Göinge

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?

Boka Tryckprovning Av Brunnar - Värends Miljö

Våra kunder

Boka

Vi hör av oss så fort vi kan. Vi på Värends Miljö har fordon med modernaste utrustning för avloppsspolning i hela Kronoberg, Blekinge och norra Skåne. När det är stopp i avloppet eller man vill förebygga framtida avloppsproblem så finns vi här.

Andra tjänster vi erbjuder

Avloppsspolning

Farligt avfall / ADR-arbeten

VVS Jour