Om oss

Ett väletablerat företag med hög kompetens och service

Vi på Värends Miljö AB

Värends Miljö AB är ett växande miljöföretag inom renhållning- och avfallsbranschen.

Vi jobbar med framförallt slamsugning, högtrycksspolning, rörinspektioner, torrsugning, relining, avloppsrelaterad entreprenad och betongarbete (betongpumpning med minipump). Vårt huvudkontor ligger i Gemla strax utanför Växjö, men vi är verksamma i hela Kronoberg, Blekinge och Nordöstra Skåne.

Vi arbetar alltid utifrån våra kunders behov och önskemål. Vår kundkrets består av allt från företag och kommuner till privatpersoner. Service ser vi som en självklarhet och som ett led i detta erbjuder vi naturligtvis såväl förebyggande insatser som insatser vid akuta fall. Stora som mindre jobb, oavsett storlek är det inga problem för oss. Vi finns alltid här för dig som kund!

Dessutom har vi jourtjänstgöring och utför uppdrag dygnet runt år privatpersoner och företag över hela vårt verksamhetsområde.

 

Historik

Värends Miljö AB har blivit ett väletablerat företag inom slamsugnings och spolbranchen. Företaget grundades 2007 Thomas Karlsson som fortfarande är ägare och VD i företaget.

Thomas har många års erfarenhet inom branschen och han började sin bana som anställd på Växjö kommun som slambilschaufför redan år 2000. Men intresset och kunskapen med rör och ledningar började redan vid första anställningen som grävmaskinist på Schakt & transport 1990.

Företaget startade i liten skala med en spol & slambil som till en början renoverades och målades i det som skulle bli ett igenkänningsmärke för företagets bilar Röd hytt och vit tank, Vilket har utvecklats till dagens bilar med en lackering som känns igen på långt håll och inte kan förväxlas med liknande fordon. Företagets andra bil införskaffades 2010 och banade väg för att ytterligare ta marknadsandelar i Kronobergs län då ryktet börjat sprida sig att den där killen förmodligen visste vad han sysslade med.

År 2012 vann företaget sin första offentliga upphandling åt Tingsryds kommun vilket resulterade i att ytterligare en bil och en anställd förstärkte företaget.

Under resterande del av 2010-talet har tillväxttakten fortsatt. Företaget har breddat sin geografiska spelplats och är nu en välkänd aktör i hela Kronoberg, Blekinge och Nordöstra Skåne. I skrivande stund är företaget 30 anställda och omsätter ca. 40 miljoner per år.

Vi fortsätter att dagligen utveckla företaget och vår målsättning är att tillväxten ska fortsätta. För att uppnå denna målsättning gäller det att dagligen upprätthålla en god och snabb service till alla våra kunder.

Vi kommer fortsätta finnas här för dig

Vårt servicetänk och kvalitetstänk i alla led har lett till att såväl våra tjänster som vår kundkrets har utvecklats och idag är vi verksamma på följande orter:

Alvesta, Bromölla, Emmaboda, Hässleholm, Karlshamn, Karlskrona, Kristianstad, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Olofström, Osby, Ronneby, Sölvesborg, Tingsryd, Värnamo, Växjö, Älmhult, Örkelljunga, Östra Göinge

Kontakta gärna oss om du vill veta mer om oss som företag, om våra tjänster eller om du är i behov av konsultation

Vi finns nära dig

Vi finns lokalt nära dig i Kronoberg, Blekinge & Norra Skåne.

Professionell service

Vår personal löser alla avloppsrelaterade problem med senaste tekniken.

ROT-avdrag

De flesta av våra tjänster är berättigade till ROT-avdrag.

Miljövänlig avloppsspolning

Vi värnar om miljön genom avtal med strategiska partners.

Ring oss på: 0470-78 88 48 eller 0455-25 251