Det här är relining

Relining är en innovativ metod för att renovera och reparera rörledningar, avlopp och andra ledningssystem. Metoden används för att inte behöva byta ut rören helt. Genom att installera ett nytt rör inuti det befintliga röret skapas en ny, hållbar yta som eliminerar läckor och förbättrar flödet i röret. Den här tekniken är särskilt användbar för fastigheter där traditionella stambyten är relativt dyra och påfrestande.

Processen för relining

För att ge en kort sammanfattad beskrivning av processen kan man förklara det som att en relining process börjar med en noggrann inspektion av de befintliga rören för att bedöma skicket på dem. Därefter rengörs rören grundligt för att avlägsna rost och beläggningar. Ett sömlöst flexibelt foder impregnerat med härdplast förs in i det rengjorda röret och formas till dess insida. Det klarar böjar och dimensionsförändringar utan problem. Ett grenrör installeras med tryckluft och härdar på plats i röret.

Fördelar med metoden

En av de största fördelarna med relining är att det minskar behovet av omfattande byggarbeten, såsom att riva upp golv och väggar, vilket både sparar tid och minimerar störningar för boende som inte behöver hitta tillfälliga boenden. Arbetet kan oftast genomföras inom några dagar, och avloppssystemet kan användas nästan omedelbart efter slutfört arbete.

Relining är ett populärt val för fastighetsägare som söker en kostnadseffektiv, snabb och hållbar lösning för sina rörproblem. Metoden ger en avloppsledning som ska kunna hålla i upp till 50 år. Letar du efter ett kostnadseffektivt sätt att renovera ledningar? Vi hjälper dig gärna med ett reliningarbete. Kontakta oss för att boka in rådgivning eller tillfälle.